Yunanistan Konsolosluğu, Devlet Dairesi Çalışanları İçinYunanistan Turistik Vize Evrakları

  1. Yunanistan Vize başvuru formu (Eksiksiz bir şekilde doldurulmalı, başvuru evraklarında bulunan bilgilerinizde bulunan bilgilerinizi desteklemelidir)
  2. Pasaport (başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalı) Son on yıl içerisinde çıkarılmış geçerli pasaportun en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportların 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. ve sonuncu sayfalarının fotokopileri (eski tip pasaportlar için). Yeni tip pasaportlar için ise sadece kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi gereklidir. Daha önce Schengen vizesi aldıysanız o vizenin bulunduğu sayfanın fotokopisi
  3. 2 adet biometrik fotoğraf (Beyaz fon üzeri, daha önce herhangi bir vize işlemlerinde ve pasaportunuzda kullanılmamış olmalıdır)
  4. Vize talep dilekçesi (Yunanistan konsolosluğuna hitaben, seyahatin amacı, tarihleri, sponsoru ve vize süresi bitmeden ülkeden ayrılınacağı belirtilmelidir)
  5. Görev yazısı
  6. Görev kimlik kartı
  7. Maaş bordrosu
  8. SGK Hizmet dökümü
  9. Banka hesap cüzdanları (Son 3 aylık dökümü içeren, mevcut bakiyesi seyahat masraflarını karşılayacabilecek, kaşeli, imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte)
  10. Tapu ve araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)
  11. T.C Kimlik kartının fotokopisi
  12. Uçak bileti rezervasyonu (Gidiş-dönüş bilet rezervasyonu seyahat tarihlerinizi desteklemelidir)
  13. Otel rezervasyonu (Seyahat edecek kişinin adına düzenlenmiş olmalıdır)
  14. Seyahat sağlık sigortası (En az 30.000 Euro teminatlı, Uluslararası geçerlilikte ve seyahat süresini kapsamalıdır)
  15. Seyahat edeceğiniz araç ruhsatı, seyahat tarihinizi kapsayan Aracın uluslararası geçerli yeşil sigortanın orijinali
  16. Uluslararası ehliyetin orijinali (Beynelmilel)

Bu nedir arkadaş? Vatandaşlığa mı başvuruyorum yoksa ülkeyi üstüme mi alıyorum? Bu nedir ya? Altı üstü 5-6 gün adalarda gezeceğim, belki kısacık bir Atina turu yapacağım. Bu kadar evrağa gerek var mı ya? Öf içim sıkıldı yahu. Ha vaz geçtim ha vazgeçeceğim. O noktaya geldim hem de sadece evrak listesini okumayla. Birde evrak toplamaya başlasam ne olacak kim bilir. 🙂

Olur da cesaretimi toplar evrakları ayarlarsam Atina’dan yazarım. 🙂 🙂 🙂 keh keh keh

 

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s